Hallitus

Kliinisen Farmasian Seuran hallitus vuonna 2018

Puheenjohtaja

Raimo Ojala
raimo.ojala[at]kuh.fi

Varapuheenjohtaja

Anne Kumpusalo-Vauhkonen

Sihteeri

Miia Tiihonen
miia.tiihonen[at]uef.fi

Taloudenhoitaja

Ville Valkonen

Varajäsen

Elina Lämsä

Varajäsen

Irene Soinio-Laaksonen

Varajäsen

Petra Helisalmi

Varajäsen

 

Aleksi Hamina

Hallitus esittäytyy

Raimo Ojala, puheenjohtaja, erikoisproviisori, lääkehoidon kokonaisarvioinnin erityispätevyys:

Toimin KYSin sairaala-apteekissa proviisorina ja kehittämispäällikkönä. Aiempi työkokemus on informaatioproviisorin, laatupäällikön ja auditoijan tehtävistä, joita teen edelleenkin, mutta aiempaa vähemmän. Työhöni on aina kuulunut opetusta ja tutkimusta. Olen kiinnostunut lääkehoitoprosessin kehittämisestä kokonaisuutena siten, että potilaan hoidon sujuvuus, suunnitelmallisuus, turvallisuus ja hoidon onnistumisen tuki paranevat. Olen KFS:n edustajana lääkeinformaation tutkimusryhmässä. Lisäksi kuulun ikäihmisten lääkehoidon kehittämisverkostoon. KFS:n hallituksessa olen toiminut vuodesta 2007 lähtien. Liike on lääkettä, jota nautin useissa muodoissa. Tärkeimmät niistä ovat paritanssi ja monimuotoinen toiminnallinen voimaharjoittelu sekä sekalainen hyötyliikunta. 

Irene Soinio-Laaksonen, varajäsen, apteekkari:

Valmistuin proviisoriksi jo 1983. PD-tutkinto suoritettu joskus 2000-luvun alussa, pääsin mukaan ensimmäiselle järjestetylle PD-kurssille. Ensimmäisen apteekkilupani sain siis Hauhon apteekkiin 1998 ja seuraavan Jakomäkeen 2004. Urani aikana olen ollut monen muun alaan liittyvän yhdistyksen hallituksessa jäsenenä, varajäsenenä tai tilintarkastajana (SFL, APTA, AE-kassa, Helsingin apt.yhdistys, Lääketieteen Historian seura) sekä yrittäjäjärjestöjen hallituksissa (Hauhon yrittäjät,Hämeen yrittäjät, Helsingin yrittäjät, Koillis-Helsingin yrittäjät). Olen kirjoitellut Hämeen ja Helsingin apteekkariyhdistysten historiikit ja väsännyt jutun Elias Lönnrotista farmasian oppilaana (Kalevalan voiteen luku (9. runo) on aina hyvä muistaa). Kesäisin harrastan perhosten valokuvaamista. Kliinisen farmasian seuran hallituksessa olen ollut vuodesta 2005.

Miia Tiihonen, sihteeri, proviisori, FaT:

Työskentelen yliopisto-opettajana Itä-Suomen yliopiston sosiaalifarmasian osastolla. Proviisoriksi valmistuin 2004, ja aina helmikuuhun 2012 saakka noin 70 % työurastani olen ollut apteekkityössä. Se 30 % olen tehnyt tutkimusta, ja valmistuin farmasian tohtoriksi 3/2012. Lääkehoidon kokonaisarvioinnin erityispätevyyden sain 2007 ja apteekkifarmasian PD-opinnot olen aloittanut tänä keväänä. Tämä on ensimmäinen vuoteni mukana kliinisen farmasian seuran toiminnassa.

Ville Valkonen, taloudenhoitaja, proviisori

Toimin suunnittelijana Itä-Suomen Yliopiston Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducatessa, jossa koordinoin kliinisen farmasian täydennyskoulutuksia, kuten Lääkehoidon arviointiLääkehoidon kokonaisarviointi ja Lääkitysturvallisuuden asiantuntija. Olen valmistunut proviisoriksi 2014 Kuopiossa ja aiempaa työkokemusta minulta löytyy muun muassa Kansallisen lääkeinformaatiokeskus Klikin lääkeneuvonnasta ja lääketiedon parista. Kliininen farmasia on kiinnostanut opiskeluajoista asti, jolloin kävin muun muassa Irlannissa tutustumassa toisen harjoittelun myötä sairaalafarmasistien työskentelyyn ja oman gradunikin tein KYSille sepelvaltimotautipotilaita haastatellen ja heidän lääkityksiään tarkistaen.